berlina Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Beütöttem a keresőbe: "hűtő", többnyire "mennyi az üzemi hőfok" témákat találtam. Most hogy reparálom a hűtőmet, csinosíthatnám is, ha már ki van véve. Valamikor régen, nagyon régen matt fekete volt, most koszos-foltos szürke. Az oldalait egész könnyű megtisztítani, de középen ott vannak a lamellák a pici kis lemezkéivel, hogyan lehet ezeket megtisztítani eseleg újrafesteni? Gondolom az egyszerű mosás, majd újrafestés nem biztos, hogy jót tesz a hőleadóképességnek. Ha vékony rétegben fújom akkor is már két réteg festék lesz lesz rajta. ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Az oldalait egész könnyű megtisztítani, de középen ott vannak a lamellák a pici kis lemezkéivel, hogyan lehet ezeket megtisztítani eseleg újrafesteni? Tisztításra a "Hideg zsíroldó" nevezetű háztartási anyagot javaslom. (azért vigyázz vele ha csak tisztítani akarsz - nagyon agresszív anyag,a rossz minőségű festéket is lemarja) Festék lemaratásához a Kromofág-ot javaslom. Mi Wartburg felújjításnál a makacs festékrétegeket a két anyag keverékével kezeltük-sikeresen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Szeptember27, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2005 Az oldalait egész könnyű megtisztítani, de középen ott vannak a lamellák a pici kis lemezkéivel, hogyan lehet ezeket megtisztítani eseleg újrafesteni? Szerintem a lamellás részt ne piszkáld, mert nem lesz annak jó vége. Az méh hagyján, hogy a két festékréteg miatt romlik a hőleadóképessége, de itt-ott a befújt festék lecsorog egyik lamelláról a másikra, így megszárad, és itt már nem áramlik át a levegő. Véleményem szerint még egy nagyon körültekintő festéssel is azt éred el, mintha a hűtő felét-harmadát letakarnád. Mondjuk télire OK, de mi lesz a nyáron? Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Szeptember27, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember27, 2005 Köszi a válaszokat! "Vegytiszta" Kromofágot használtam :( de még ez se szedett le minden festéket, vagy 10xer bekentem, majd rézkefével sikáltam, de azért már tisztább. A következő autómnál majd már a "keveréket" :D használom! Meggyőztél: nem piszkálom a lamellás részt, egyenlőre jól megvagyunk így szürkekoszosan, biztos jó lesz még ebben a színben is egy darabig. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
valoati Elküldve Október1, 2005 Megoszt Elküldve Október1, 2005 kimosni szegényt brigeciol,a legjobb,aztán vizet neki,ha meg szeretnéd,hogy szép legyen,akkor a , trisót javasolnámabba kellene beáztatni de odafigyelés mellett,mert a hideg zsiroldó is,meg minden amiben trinatrium foszfát,van,megeszi,ha sokáig hagyod benne.de ha ovatosan átmosod ezután nagynyomású mosóval......akkor szépen fog kinézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November20, 2005 Megoszt Elküldve November20, 2005 most értem haza...érdekes volt h a hőfokom a felén túl állt...nem volt pirosközelben de a felén túl....azé lepődtem meg mert még nyáron sem volt ilyen.... ötletek ? (vagy csak xarni rája ? ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November20, 2005 Megoszt Elküldve November20, 2005 most értem haza...érdekes volt h a hőfokom a felén túl állt...nem volt pirosközelben de a felén túl....azé lepődtem meg mert még nyáron sem volt ilyen.... ötletek ? (vagy csak xarni rája ? ) Semmi ok az aggodalomra, nekem tegnap is volt 100fokos a vizem, pedig elég hideg volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November20, 2005 Megoszt Elküldve November20, 2005 Semmi ok az aggodalomra, nekem tegnap is volt 100fokos a vizem, pedig elég hideg volt. de én nem 200al mentem :P :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve November22, 2005 Megoszt Elküldve November22, 2005 Tu valalki olyan helyet ahol javítanak hűtőt? Szivárog a víz belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November22, 2005 Megoszt Elküldve November22, 2005 Tu valalki olyan helyet ahol javítanak hűtőt? Szivárog a víz belőle. csepelen a Rákóczi úton (Halásztelek felé haladva) a Baumax-szal és a shell kúttal szemben van egy hűtőjavító. Nagyon igénytelen műhely, de anno jól dolgozott. A gond az, hogy nem mindenféle hűtőt lehet javítani, illetve nem biztos, hogy megéri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve December2, 2005 Megoszt Elküldve December2, 2005 Előbb megpróbálom a tejcsit azt meglátjuk mi lesz. Minden reggel tenyérnyi viz van a kocsi alatt. Hála istennek,már azt hittem hengerfejes és azért tünik el a viz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 Az 1.8-as astra hűtője jó a vasamba? c16nz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 A hűtőtömítőről kinek mi a véleménye? Olcsóbb megoldás, mint újat venni, de megbízható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 A hűtőtömítőről kinek mi a véleménye? Olcsóbb megoldás, mint újat venni, de megbízható? Ha csak picit szivárog akkor esetleg érdemes, de akkor is csak nagyon minimális mennyiséget. Nekem már évek óta likas. Néha öntök bele egy keveset, akkor eláll egy jó ideig (félév-év). Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 Néha öntök bele egy keveset... Mennyi az a kevés? Egyáltalán hogy kell használni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 Mennyi az a kevés? Egyáltalán hogy kell használni? Dobozára rá van írva, pontosan már nem tudom, de én újabban csak pár cseppnyit raktam bele, hogy ne tömítsen el semmit sem (csak a lukat :lol:). Régen ugyan belement sokkal több is és nem lett baja szerencsére. Önts bele egy picit jár vele 1 napot, ha még mindig folyik, akkor így tovább. Inkább többször keveset mint egyszer sokat. Szerintem. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 Gondolom ebből is többféle van. Te milyet használsz/ajánlasz (gyártó, név)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 Gondolom ebből is többféle van. Te milyet használsz/ajánlasz (gyártó, név)? Fogalmam sincs. Szerintem akármelyik megfelel a célra, de esetleg autósboltban kérdezz rá hogy melyik a jobb minőségű. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 OK, köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve December8, 2005 Megoszt Elküldve December8, 2005 Nekem nem csak szivárog sajna. Minden reggel van alatta egy tenyérnyi tócsa :evil: A kérdésemre még nem kaptam választ. Jó lehet hozzá? Mert 5k-ért kínálják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Kissé zilált lettem, amikor egy kis tócsát fedeztem fel a Vectránk hűtője alatt . :) Pár napig nem foglalkoztam vele, csak ellenőrizgettem a szintet. 4 nap alatt nem ürült ki a kiegyenlítőtartály, tehát annyira nem vészes. Mindenesetre rászántam magam, kiszereltem a hűtőt, közelebbről megvizsgáltam. A műanyag és a fém rész találkozásánál szivárgott. Próbaképpen a rögzítéshez alkalmazott kis ráhajlított fém füleket egyenként szorosabban ráhajtottam fogóval, és úgy néz ki, most nem ereszt. :blink: Még tesztüzemmód alatt van, de elvileg nem kizárt, hogy jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omega_Dénes Elküldve Május9, 2006 Megoszt Elküldve Május9, 2006 Sziasztok X20XEV Omegám van. Ha a kinti hőmérséklet 20 fok fölött van, akkor klímával autózva 100 C közelébe megy a víz. Nem forr fel, de elég zavaró, és szerintem nem is tesz jót a motrnak, olajnak. Ha lekapcsolom a klímát kb 3 perc alatt visszamegy 90-95 C-ra. Szerintetek mi lehet a hiba? A hütő lehet rossz? Mindjuk vízköves, annak ellenére, hogy klíma nélkül 35 fokban sem melegszik lényegesen a víz. Vagy ennyire leterhelné a klímakompresszor, esetleg az a rossz? Vagy a klíma hűtő? Nem értem :) Van ötlet? Köszi, Dénes Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május9, 2006 Megoszt Elküldve Május9, 2006 Sziasztok X20XEV Omegám van. Ha a kinti hőmérséklet 20 fok fölött van, akkor klímával autózva 100 C közelébe megy a víz. Nem forr fel, de elég zavaró, és szerintem nem is tesz jót a motrnak, olajnak. Ha lekapcsolom a klímát kb 3 perc alatt visszamegy 90-95 C-ra. Szerintetek mi lehet a hiba? A hütő lehet rossz? Mindjuk vízköves, annak ellenére, hogy klíma nélkül 35 fokban sem melegszik lényegesen a víz. Vagy ennyire leterhelné a klímakompresszor, esetleg az a rossz? Vagy a klíma hűtő? Nem értem :) Van ötlet? Köszi, Dénes Ne izgulj, nyomás alatt nem forr fel 100 C-on a víz. A klíma hőcserélője nem a hűtő előtt van? Mert akkor menet közben már "előmelegíti" a levegőt, és az már nem tud olyan hatásfokkal hűteni... :) szerintem... bár ez egy kicsit erőltetett, mert más autóknál is így van és én pl. nem tapasztaltam ilyesmit... de ki tudja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Május10, 2006 Megoszt Elküldve Május10, 2006 A termosztát 92 foknál kezd el kinyitni, és 107 foknál nyit ki teljesen. Amúgy nekem egyik nyáron tényleg forralta a vizet,akkor a pirosba is belement a mutató.A hűtőm volt tele vízkővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve December15, 2006 Megoszt Elküldve December15, 2006 kérdésem lenne : eddig úgy gondoltam h rossz a termosztátom de kicsit elbizonytalanodtam most...menet közben nem melegszik be a motor rendesen ez termosztát hiba... de alapjáraton rendesen bemelegszik,ventillátor bekapcsol, majd menet közben megint visszahül szinte 0 ra :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts